Despre durere şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin modificări genetice necesare

Scriu aceste rânduri pentru biogeneticienii care în loc să pună osul la muncă, o ard pe Google căutând fie „hipnoza”, fie „oana titica”, fie „dan-alexandru radu porno” şi ajung pe acest blog.

Înţeleg utilitatea durerii. În momentul în care bagi mâna în foc sau eşti înţepat cu un bold in cur, durerea este utilă, pentru că te face să iei măsuri energice şi imediate pentru a te pune la adăpost de vătămări serioase. Cred însă că natura a luat o idee bună şi a aplicat-o prost. Sau mai degrabă cu exces de zel.

Să zicem că ai o carie în premolarul din stânga sus. Durerea e utilă, până la un punct, pentru că îţi semnalează faptul că ar fi cazul să te duci la dentist să remediezi problema. Însă durerea nu durează câteva secunde, cât să receptezi mesajul, ci o ţine langa zile întregi. Chiar e necesar?

Trăim într-o epocă civilizată, în care astfel de neajunsuri ar putea fi remediate. De exemplu să fie blocaţi parţial receptorii durerii şi lăsaţi în funcţiune doar cei pentru durere extremă – vezi mâna în foc sau boldul în cur.

Pentru semnalarea pericolelor minore pentru sănătate s-ar putea foarte bine înlocui stimulii dureroşi cu o simplă notificare – un fel de pop-up în creier: „Critical error în premolarul de stânga sus. Recomandăm vizita grabnică la dentist”.

Veţi argumenta că oamenii sunt indolenţi din fire şi, în lipsa durerii, tind să ignore sfaturile de bun simţ. Sunt parţial de acord. Dar propun înlocuirea stimulilor coercitivi întru binele personal cu stimulii gratificanţi. De exemplu – te doare premolarul de stânga sus? Pe lângă pop-up-ul din creier primeşti bonus o erecţie. În cazul în care rezolvi problema la dentist înainte ca ea să se agraveze, eşti recompensat cu 10 orgasme.

Sunt convins că această metodă ar funcţiona mult mai bine decât cea concepută de mama natură, iar omenirea ar fi mai sănătoasă, mai muncitoare, mai fericită şi mai satisfăcută de ea însăşi.

Aşa că domnilor şi doamnelor biogeneticieni, nu o mai frecaţi aiurea şi puneţi osul la treabă. Ideea e de Nobel, dar sunt dispus să cedez premiul celui care o va pune în aplicare prin mijloacele specifice acestei ştiinţe care mie încă îmi scapă.

Reclame

5 responses to this post.

 1. […] « Bucatarulflegmatic’s Blog Posted by incaunipocrit on noiembrie 14, 2011 Despre durere şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin modificări genetice necesare « Bucata…. Share this:StumbleUponDiggRedditTwitterFacebookEmailPrintLike this:LikeBe the first to like this […]

  Apreciază

  Răspunde

 2. e interesanta parerea ta…dar natura NU a gresit niciodata…

  Apreciază

  Răspunde

 3. Posted by Anonim on 15/11/2011 at 11:57

  Ideea ta a fost analizata acum mult timp de oamenii intelepti din Asia si asa au reusit sa obtina opiul. Mai bine de atat nici nu cred ca se poate:)

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: