Cum se face cafea

Poză furată de pe net. În realitate, cafeaua arată mult mai naşpa...

Poză furată de pe net. În realitate, cafeaua arată mult mai naşpa…

Înainte să te apuci să faci cafea, trebuie să te opreşti puţin din ce faci şi să meditezi la condiţia ta de om pe acest pământ şi de membru al acestei societăţi.

Aminteşte-ţi că cât ai ars-o în burta mumă-tii, ai fost dependent de tot ce îţi venea prin cordonul ăla ombilical; că cât ai ars-o sugar, ai fost dependent de laptele mumei şi îngrijirea ei fără de care ai fi decedat; că cât ai ars-o minor ai fost dependent de părinţi şi societatea ţării în care trăieşti care, într-un efort comun, ţi-au băgat pe gât abilităţile necesare supravieţuirii pe cont propriu şi adaptării la mediu, te-au învăţat să-ţi stăpâneşti instinctele alea care te-ar fi dus în pierzanie şi te-au învăţat disciplina şi obedienţa necesare unui trai în armonie cu semenii tăi.

Aminteşte-ţi apoi că acum eşti adult şi ai posibilitatea legală ca cam 10% din acţiunile tale să fie dictate de propria-ţi voinţă. Ajuns în acest punct, este timpul să decizi ce e mai important pentru tine. Vrei să escaladezi muntele ăla? Vrei să alergi tot maratonul ăla? Vrei să vizitezi toate continentele alea? Vrei să primeşti milionul ăla de like-uri pe Facebook?

Dacă da, atunci trebuie să fii capabil să renunţi la toate răhăţişurile alea mici, care te ţin pe loc, inclusiv cafeaua, şi să porneşti dârz, cu toate forţele, către marele tău scop.

Dacă nu te pasionează toate astea, atunci te poţi lăsa fără jenă tras înapoi de toate răhăţişurile alea mici, caz în care, o altă dependenţă, faţă de multe altele, nu va mai conta.

Ei bine, da, ai ghicit, este vorba de dependenţa de cafea!

Odată edificat asupra lipsei tale de ţeluri, este timpul să faci rost de un ibric, o ceaşcă şi nişte cafea. Se toarnă în ibric fix o ceaşcă de apă de la chiuvetă, apoi se pune ibricul pe foc. Apoi se ia o linguriţă, se bagă în cutia de cafea şi se extrage plină cu vârf (cafeaua trebuie să stea în linguriţă ca un munte pe care nu-l vei escalada niciodată pentru ca expresia linguriţă cu vârf să fie justificată) şi se toarnă în ibric.

Apoi amesteci cu linguriţa compoziţia de apă şi cafea din ibric în funcţie de cât caimac vrei (spuma aia). Cu cât amesteci mai tare, cu atât mai mult caimac o să ai. Toată treaba asta o să dureze cam un minut aşa, până când cafeaua o să se umfle şi aproape o să iasă afară din ibric. Când se întâmplă treaba asta, reduci focul, cafeaua scade, dai focul mai tare, cafeaua se umfla, reduci focul, cafeaua iar scade, dai focul mai tare şi îl opreşti când cafeaua e iar gata să dea afară din ibric. Toată această tevatură cică asigură cafelei o savoare aparte, dar e ok să stingi focul şi când a dat prima oară în foc, în fond, ce mama dracului…

Dacă vrei mai multe porţii de cafea, multiplici aceste proporţii de ingrediente respecând aceleaşi indicaţii de producere.

Şi cu asta, gata, ai făcut cafea!

Dat fiind că cafeaua este produsul cu care eşti aproape obligat să-ţi tratezi invitaţii, este util de ştiut că poţi scuipa în ea fără niciun fel de jenă. Nu doar că sputa nu va fi detectată, cel puţin de către ochi, dar va fi chiar apreciată, putând fi confundată cu caimacul.

Cafeaua se bea fierbinte, fără zahăr sau lapte (exceptând cazul în care eşti un fătălău, când poţi să pui zahăr sau lapte după gust). Este indicat să o bei dimineaţa, pentru a te face să uiţi cât de cât de amorţeala aia care te împiedică să escaladezi un munte, să alergi tot maratonul ăla sau să-ţi urmezi orice alt vis care nu constă în a fi un sedentar comod nenorocit.

Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: