Cum se fac tăiţeii cu un fel de sos

Taitei cu un fel de sos

Tăiţeii cu un fel de sos se fac în felul următor. Iei tăiţeii (glass noodles) îi fierbi în apă de la chiuvetă timp de cinci minute, după care scoţi din frigider friptura aia de vacă la capac, cu care aveai de gând să-i mănânci.

La o mirosire superficială constanţi că atât friptura, cât şi sosul ei put cam nasol. Bagi friptura înapoi în frigider (ca băieţii) şi realizezi că mai ai la dispoziţie 15 minute ca să mănânci şi să te cari la muncă, deci dacă nu vrei să mănânci tăiţeii ăia simpli trebuie să fii creativ sub presiunea timpului şi a lipsei totale de fler culinar.

Îţi aduci aminte că sosurile tind să aibă culoarea roşie, aceeaşi culoare având-o şi bulionul sau pasta de tomate (probabil că sunt una şi acelaşi lucru). Iei deci juma de lingură de bulion şi îl arunci într-o cratiţă pusă pe foc.

Apoi îţi aduci aminte că sosurile tind să fie şi albe, precum şi că untul, care este tot alb, se foloseşte, ocazional, şi în scop culinar. Tai deci o bucată de unt (cam un centimetru de fâşie aşa) şi o arunci peste bulion.

Deja sosul începe să miroasă naşpa a ars, deci faptul că ţi-ai amintit că ai citit undeva că ceapa este cel mai folosită legumă în mâncare este inutil. Nu o să ai timp să cureţi, speli, tai, toci ceapa aia, aşa că trebuie să găseşti ceva mai la îndemână pentru ca sosul să aibă şi chestii în el, aşa cum au de obicei sosurile.

Deschizi iar frigiderul, vezi o ţelină cu frunze şi decizi repede că e mai uşor să foloseşti frunzele decât chestia aia albă. Mărunţeşti frunzele şi le arunci în sosul în care untul s-a topit deja, căpătând nuanţe maronii pe la margini.

Îţi aminteşti apoi că ai nişte vin roşu în balcon şi că în toate sosurile fancy se pune vin, aşa că torni o ceaşcă mare, pui un strop în sos şi bei tu restul pentru a prinde curaj.

Acum, când deja toată bucătăria miroase a distilerie, nu-ţi mai rămâne decât să pui tăiţeii în cratiţa cu sos şi să-i amesteci puternic.

Şi cu asta, gata, ai făcut tăiţei cu un fel de sos.

Tăiţeii cu un fel se sos au un gust destul de scârbos, dar interesant, simţindu-se foarte distinct la papile fiecare ingredient în parte. Probabil că un expert culinar cu vederi avantgardiste chiar s-ar da în vânt după aşa ceva, mai ales că tăiţeii cu un fel de sos au culoarea roz.

Dacă găteşti tăiţei cu un fel de sos pentru un neprieten, nu-i nevoie să scuipi în cratiţă, pentru că acest fel de mâncare îi va face rău oricum, rămânând multe ore în stomac, forfotind ca gheara unei creaturi din Aliens.

Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: