Povestea lui George Ion, băiatul care a devenit vulnerabil pe nepusă masă

dominatrix

Aproape toate cunoştinţele lui George Ion îl implorară pe toţi sfinţii să nu le arate pozele cu el nud, însă George Ion preţuia mai mult ideile decât oamenii, aşa că, în ideea de a se exhiba, începu să distribuie tuturor amicilor fotografii cu el contorsionat şi în cucul gol.

Din fericire cucul rămânea ascuns privirii, fiind expusă doar controsionarea – ideea centrală a expoziţiei pentru care pozase.

„Dominatrix” – nuduri de bărbaţi care nu se jenează să pozeze în ipostaze vulnerabile – fu un succes, dar nu datorită lui George Ion, care, dintre toate modelele prezente la vernisaj, părea să fie singurul care nu înţelege că nudul său este o invitaţie la introspecţie şi nu un motiv să se fâţâie pe-acolo de parcă ar fi un porn-star.

Ulterior, nici măcar obiecţiile obtuze ale lui Dan-Alexandru Radu, cum că nu poate concepe un context credibil în care el să o ardă în pielea goală, încovrigat pe o dală de fier-beton dintr-o fabrică părăsită, aşa cum apărea în poze, nu îi ştirbi din satisfacţie. Simţindu-se mai puţin vulnerabil ca oricând, îşi revărsă egoul pe Facebook, trolând oamenii pe care îi preţuia cu idei pe care le preţuia şi mai mult.

Valsă puţin cu poliamoria, având autoritatea unuia care, admirat în expoziţii, chiar ar avea această opţiune, se lansă apoi în hăţişurile neexplorate ale feminismului în România, după care, spre disperarea celor care îl cunoşteau încă de la alegerile trecute, îşi vărsă scepticismul peste ideea de europarlamentare.

Urmară săptămâni în care George Ion se văită de lipsa de opţiuni cu disperarea unui om care nu are de ce să se agaţe în timp ce se scufundă în nisipuri mişcătoare. Mulţi se oferiră să-l ajute, învăţându-l că în astfel de situaţii orice mână de ajutor unsuroasă este mai bună decât nicio mână curată, fără să ştie că această angoasă a lui George Ion se manifestă la fiecare tur de scrutin, la care oricum participă.

Pe măsură ce ziua de greaţă civică se apropia, inevitabilul se produse. George Ion făcu o opţiune şi începu să combată în numele ei cu ferocitatea celui pe care nici unfriend-ul nu-l poate abate de la un principiu.

***

În ziua votului, Dan-Alexandru Radu îşi vizită garsoniera de două camere din Militari, dădu puţin cu mopul, îşi plăti întreţinerea pe ultimele cinci luni şi, simţindu-se acum ceva mai responsabil, îşi zise că nu ar fi rău nici să voteze.

Îşi aminti că printre argumentele lui George Ion, de care îl lega promisiunea de a-l ajuta dacă îi va cere vreodată să îngroape un cadavru la trei dimineaţa, era că un vot pentru dezagreabilul PNL înseamnă de fapt un vot pentru mai puţin dezagreabilul ALDE. Se hotărî să facă şi el la fel.

Erau primele alegeri care aveau loc de când Dan-Alexandru Radu figura cu domiciliul în cartierul Militari, aşa că, atunci când văzu o secţie de votare în staţia de autobuz cea mai apropiată de garsoniera lui, intră cu încredere. Când rosti numele străzii pe care domiciliază, însă, membrii comisiei îi râseră în nas, informându-l că secţia la care are el treabă de fapt este undeva lângă centura Bucureştiului. Dan-Alexandru Radu nu era omul care să stea mult pe gânduri. Îşi băgă picioarele şi plecă liniştit la domiciliul său clandestin din Drumul Taberei.

Îşi petrecu seara uitându-se la filme columbiene, iar a doua zi, pe la prânz, când îşi deschise Facebook-ul, prin noianul de pisici şi 9gag-uri văzu şi ultimul status din seria electorală a lui George Ion: „Adică eu am votat PNL că, oricât de slabi politicieni ar fi, măcar intră într-un grup parlamentar de bun simţ. Şi acum aflu că Antonescu vrea să-i mute în PPE? Cam câte ţepe mai pot lua?!”.

Dan-Alexandru Radu ridică ignorant din umeri, felicitându-se în treacăt că îşi băgase picioarele cu o zi în urmă. După-amiază ajunse la muncă, aşteptându-se doar la rutina unei ture de seară şi la nimic bun pentru viitorul apropiat. Spre seară fu apelat telefonic.

„E vorba despre George Ion. E grav”, îi spuseră colegii împricinatului, din vacarmul traficului. Aparent vestea trădării ALDE de către PNL îl afectase serios, îi ziseră printre două scârţâituri de anvelope. Nu făcuse altceva decât să se lamenteze toată ziua, iar spre seară avusese un episod acut de isterie, îi transmiseră în sunet de motor ambalat. Îşi rupsese hainele de pe el şi se aruncase în Toyota lui portocalie, urlând că o să-şi ia câmpii în timp ce demara, îi comunicară, în zgomot de claxoane.

Dan-Alexandru Radu încercă zadarnic să-i fenteze, dându-le numărul lui Tudorel Butoi. Echipa de salvare formată ad-hoc avea să tragă în cinci minute în faţa sediului în care Dan-Alexandru Radu avea plăcerea să lucreze. Prezenţa lui era indispendabilă, în fond, nimeni nu e mai potrivit să sondeze o minte tulbure decât un om cu tendinţe psycho, aşa ca el.

Urcat acum într-o maşină de teste de la Top Gear, Dan-Alexandru Radu află că George Ion fusese văzut ultima oară gonind spre şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Pe măsură ce se lăsa noaptea, echipa de căutare părăsea Bucureştiul, căutând să ia urma fugarului. Lucrul se dovedi a fi mai uşor decât se aşteptară. Aparent, un bărbat dezbrăcat într-o Toyota portocalie atrăgea atenţia tuturor. Când soarele se pregătea să apună, găsiră Toyota portocalie parcată lângă o fabrică dezafectată.

Călcând printre şobolani morţi, seringi şi pungi de aurolac, Dan-Alexandru Radu ridică o sprânceană a mirare, când, în fasciculul de lumină proiectat de lanterna pe care o avea la el, îl văzu pe George Ion în cucul gol, încovrigat pe o dală de fier-beton din interiorul fabricii, sugându-şi degetul mare şi arzând-o vulnerabil.

„Ca să vezi”, remarcă Dan-Alexandru Radu. „Chiar există un context în care această ipostază e credibilă”!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: