Cum se gătește un prânz țărănesc

WP_20150202_002

Prânz țărănesc

 

Prânzul țărănesc se pregătește în felul următor. Te duci la Kaufland și rămâi dezamăgit când te prinzi că întrebarea aia de la casă: “E totul în regulă în magazin”* nu e o încercare stângace de flirt, așa cum ai crezut data trecută când ai fost la Kaufland și ai nimerit la casierița aia drăguță, ci doar o chestie pe care angajații sunt obligați să te întrebe ca să-ți inoculeze ideea că nu-i magazin mai în regulă pe lume ca Kaufland.

Până să ai dezamăgirea asta, însă, cumperi de acolo niște paste (tortelini cu ciuperci, spaghete de import, melcișori, orice nu are carne sau brânză înăuntru), un borcănel de sos pesto și o cutie de bacon. Niște sare și niște vin roșu probabil că ai deja. Dacă nu, merge și fără.

Apoi vii acasă, scoți o cratiță și o tigaie și de apuci să pregătești efectiv prânzul tău țărănesc.

Cum se prepară efectiv prânzul țărănesc

Iei o sticlă goală de doi litri pe care o păstrezi ca țăranul în ideea că încă ar mai putea fi bună la ceva, o umpli și o deșerți în cratiță, apoi o umpli iar pe jumătate și torni iar apa în cratiță. Asta dacă gătești tortelini. Dacă gătești spaghete, torni doar jumătate de sticlă de doi litri. Apoi torni sare ca țăranul în apă și o pui la fiert. După ce apa dă în clocot (apar la suprafață bulele alea) iei punga de paste și citești instrucțiunile. Este util să respecți instrucțiunile în ceea ce privește timpul de fierbere. În ceea ce privește cantitatea de paste per porție, nu te mai obosi; doar știi că o să torni ca țăranul mult mai mult decât este recomandat.

Scurgi apa în care au fiert pastele (se recomandă o strecurătoare, dar eu folosesc o spumieră, pentru că sunt țăran) apoi lași pastele să răsufle. În timpul ăsta, pui tigaia aia la încins, apoi cu un cuțit tai grosier feliile de bacon și le arunci în tigaie. Nu e cazul să te stresezi în ceea ce privește cantitatea utilă de bacon – pune acolo ca țăranul, de-aia îi zice prânz țărănesc. Când baconul capătă pe margini culoarea aia neagră ca sufletul lui Sauron, scoate vinul roșu din rezervă și toarnă un strop în tigaie. După ce vinul se evaporă, conferind baconului o tentă violacee, toarnă în tigaie pastele, apoi vreo doo lingurițe de sos pesto. Se amestecă totul preț de un minut, apoi se trântește în farfurie.

Și cu asta, gata, ai gătit un prânz țărănesc! Nu-ți mai rămâne decât să faci o poză cu farfuria plină, să editezi puțin culorile, ca să ascunzi culoarea nașpa a baconului și să postezi treaba pe Facebook, înainte să te apuci să mănânci.

Prânzul țărănesc prezentat aici are un gust rudimentar, primitiv, din familia slanei cu ceapă, a mămăligii cu brânză, în fine, ceva care nu mângâie papila gustativă, ci îi dă cu toporul în cap. Adică ceva bun, dacă ești mai de la țară, așa.

P.S. Dacă gătiți un astfel de prânz pentru un neprieten, puteți scuipa fără jenă în amestec atunci când turnați sosul pesto. Culoarea verzuie a sosului va ascunde nu doar sputa, dar și eventualele mucozități.

Poftă bună!

* Ce să nu răspunzi când te întreabă casierița de la Kaufland dacă totul e în regulă în magazin, ca să nu te faci de căcat:

a)         Magazinul e în regulă, pisi, dar tu mă faci să vreau să încalc toate regulile decenței.

b)        Magazinul e în regulă, nu știu depozitele în ce stare sunt. Vrei să le inspectăm împreună?

c)         Interesant că mă întrebi. Chiar la regulat mă gândeam și eu.

d)        Orice altceva în afară de: “Da, sigur”!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: