Înainte să faci salată de roşii, te reculegi un pic şi îţi pui câteva întrebări esenţiale:
1) Oamenii din viaţa mea chiar există sau sunt doar rezultatul imaginaţiei mele?
Dacă ajungi la concluzia că oamenii nu există, ci sunt doar plăsmuiri ale imaginaţiei tale, deci îi poţi controla după bunul plac, poţi să te apuci de salata de roşii fără jenă. Dacă crezi, însă, că oamenii chiar există, atunci îţi pui întrebarea numărul 2.
2) Ceea ce eu simt e mai important decât ceea ce simt alţii?
Dacă ceea ce simţi tu e mai important decât ceea ce simt alţii, atunci poţi să te apuci liniştit de salata de roşii. Dacă pentru tine contează mai mult ceea ce simte altă lume, însă, mai acordă salatei de roşii o şansă şi punându-ţi întrebarea numărul 3.
3) Câte şanse am să întâlnesc şi să fac sex cu o femeie în aceeaşi zi?
Cum concluzia nu poate fi decât una singură (zero) şi, amărât cum eşti, conştientizezi faptul că te-ai zbăut până acum de pomană ca să te faci plăcut de alţii, în loc să te mai gândeşti şi la tine, nu-ţi mai rămâne altceva de făcut decât să faci fără niciun fel de remuşcare SALATĂ DE ROŞII!
Motivul pentru care sunt necesare toate aceste precauţii este că salata de roşii este de fapt o salată de ceapă cu roşii. Dar să nu anticipăm.
INGREDIENTE:
– o ceapă;
– doo roşii;
– un castravete;
– un ardei iute;
– sare;
– ulei.
MOD DE PREPARARE:
Se ia un cuţit ascuţit şi se taie cele doo roşii în patru părţi egale. Ideea e ca secţiunea făcută să despice în doo şi chestia aia verde din mijlocul circumferinţei (ha!) roşiei. Pe urmă iei cele patru semisfere de roşie şi tai de tot cele patru chestii verzi rămase. După ce ai făcut asta, iei semiroşiile şi le nicăţeşti (le tai felii) cu un cuţit neascuţit într-un castron adânc.
E necesar un cuţit neascuţit pentru ca tăişul bont să spargă cât mai multe molecule de zeamă din roşie.
Pe urmă iei castravetele ăla, îi tai ambele vârfuri, după care îl tai în felii de câte 4 milimetri grosime pe care le arunci tot în castronul adânc.
Apoi iei ceapa, îi crestezi smocul ăla din creştet, o decojeşti cu unghiile de coji, până când dai de pieliţa aia subţire ce se poate îndepărta cu jetul apei de la chiuvetă, după care tai ce a mai rămas Julien. Dacă nu ştii să tai ceapa Julien, tai-o şi tu pe jumate, după care în rondele cât un sfert de ceapă întreagă, cu grosimea de doi-trei milimetri.
Tot cu cuţitul ăla neascuţit, ca să lase zeamă şi tot în castronul adânc.
După ce ai făcut asta, urmează piesa de rezistenţă. Iei un ardei iute şi-l tai în rondele adăugând în compoziţie cam cât ardei crezi tu că poţi rezista să mănânci. Se recomandă cam o treime de ardei iute afurisit sau jumătate de ardei iute ordinar. Dacă ardeiul nu e iute deloc, îl poţi pune pe tot. Rondelele de ardei iute trebuie să aibă cam un milimetru grosime. Se poate folosi şi un cuţit ascuţit, căci ardeiul ustură şi fără să lase zeamă.
Apoi adaugi o jumătate de gram de sare şi doi mililitri de ulei în castronul adânc. Dacă nu aveţi instrumente de măsură, scuturaţi şi voi solniţa de trei ori şi lăsaţi uleiul să curgă din sticlă la jet mic timp de o secundă şi două sutimi.
Apoi se ia o furculiţă şi se pătrăcăleşte salata! A pătrăcăli e un regionalism din Drumul Taberei care înseamnă amestecare energică fără zdrobirea obiectului amestecat. Pătrăcălirea este necesară pentru a stoarce cât mai multă zeamă din roşii şi ceapă fără a slei totuşi bucăţile.
IMPORTANT: Roşiile trebuie să fie reci, de la frigider, altfel pe poţi pişa pe ea de salată. De scuipat se poate scuipa în voie, în cazul în care salata o serviţi musafirilor, pentru că flegma se va disipa în zeamă.
Salata de roşii se poate mânca cu brânză, carfofi prăjiţi, mâncare de cartofi etc. Obligatoriu, însă, este să fie mâncată cu pâine în felul următor: se ia miezul de pâine sau coaja cu mult miez rămas şi se îmoaie în zeamă. Apoi se mănâncă.
(Asta mâncau şi zeii, când se săturau de ambrozie).
Faza nasoală e că o să puţi toată ziua a ceapă, oricât te-ai spăla pe dinţi, stârnind dispreţul celor apropiaţi. O altă fază nasoală e că, practic, tu mănânci grăsime vegetală (uleiul ăla) pe pâine, ceea ce înseamnă că dacă mănânci salată de roşii des, o să te îngraşi ca un porc.
Dacă aceste lucruri te fac să baţi în retragere, aminteşte-ţi de întrebarea numărul 3 de mai sus ca să te potoleşti.
Poftă bună!
Posted by Bucatareasa_cititoare_de_bloguri on 28/06/2012 at 14:26
Bucatare flegmatic, radem glumim, dar ne si flegmuim citind al tau blog. Uimeste-ne in continuare mai rpd cu noi posari.
ApreciazăApreciază
Posted by bucatarulflegmatic on 28/06/2012 at 19:25
Indemnul tau ma inspira. Voi reveni cat mai curand cu, nici mai mult, nici mai putin decat SPECIALITATEA CASEI! Felul de mancare in care e aproape imposibil sa scuipi…
ApreciazăApreciază
Posted by daniel on 09/08/2012 at 20:40
hai ca esti tare… reteta ta ma facut sa rad cu lacrimi. :)) tine-o tot asa. si.. asteptam retete noi..
ApreciazăApreciază
Posted by vanessa on 05/10/2012 at 13:49
hhahahahahahahaahha ai dreptate cum se face o salata hahahah pana si un caine stie :DDDDDDDDD hahahahahahahahahaha ma face sa rad assa de tare ai dreptate
ApreciazăApreciază
Posted by vanessa on 05/10/2012 at 13:50
salata de rosi 😮 asta este nebuna o salata nu se face doar cu rosi ahahhahahah
ApreciazăApreciază
Posted by Cum se face omleta cu brânză | Bucatarulflegmatic on 02/08/2013 at 14:07
[…] cu asta, gata! Ai făcut omletă cu brânză! Omleta cu brânză merge foarte bine cu salată de roşii, asta în cazul în care eşti determinat să faci primul infarct până la vârsta de 40 de […]
ApreciazăApreciază
Posted by haha on 03/06/2015 at 21:23
BugatarulFlegmatic:))))))))))))))))))flegma
ApreciazăApreciază
Posted by sorana on 13/02/2016 at 21:28
Asta-i tare,bun bucatar,avem ce invata!
ApreciazăApreciază
Posted by Daria on 21/04/2016 at 13:19
Deci atât voi să știu: din 2012 până-n zilele noastre cum a rămas cu întrebarea numărul 3?!
😛
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Posted by bucatarulflegmatic on 21/04/2016 at 15:29
Îmi iau solemn angajamentul.
ApreciazăApreciază
Posted by Anonim on 21/04/2016 at 15:35
😎
ApreciazăApreciază
Posted by ego on 20/05/2019 at 0:33
de ce sa fie rosiile de la frigider ?
ApreciazăApreciază
Posted by bucatarulflegmatic on 20/05/2019 at 16:37
Pentru că dacă roşiile sunt calde, la fel va fi şi zeama salatei. Ori zeama salatei de roşii e ca berea. Dacă nu e rece, se duce cam 80% din gust.
ApreciazăApreciază
Posted by Anonim on 19/05/2020 at 22:07
Habar n-ai de nimic !….rosiile nu se tin la frigider pt ca isi pierd gustul…iar despre limbajul tau….nu ma mai uit la nimic din ce postezi…sa mananci tu asa cum spui !…
ApreciazăApreciază
Posted by Daria on 20/05/2020 at 14:01
😂😂😂😂 na belea, bucàtarule flegmatic…de acu va trebui sà mànânci tu toate salàtile de rosii….
ApreciazăApreciază
Posted by bucatarulflegmatic on 21/05/2020 at 12:22
Așa îmi trebuie :)))
ApreciazăApreciază